tort Straciattella Socrella

de epurasha2bb in Torturi, 7 Apr 2010 | 7865 vizualizari

 

un tort pentru soacra mea

 

INGREDIENTE

  • 1 cicolata neagra trufe Katy
  • 1 ciocolata cu caramel Heidi
  • 1 ciocolata neagra simpla Lindt
  • 1 ciocolata Primola cu lapte si cereale
  • 1 blat tort cu cacao
  • 2 cutii crema mascarpone
  • 3 linguri zahar brun
  • 2 linguri zahar pudra alb
  • 1 cutie mica de frisa lichida Hulala
  • 1 lingura dulceata de fragute
  • 100 g razatura de nuca de cocos
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 30 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA tort Straciattella Socrella:

Acest tort l-am facut rapid pentru soacra mea asa ca i-am spus ”Socrella” iar ”Straciatella” fiindca imi place aceasta combinatie de vanilie cu ciocolata mai ales la inghetata.Am pregatit crema astfel: punem intr-un vas de plastic frisca lichida si cele 2 cutii de mascarpone, 3 linguri de zahar brun, 2 linguri zahar pudra,30 g unt,1 fiola esenta de vanilie si 100 g fulgi de cocos.Se amesteca cu mixerul la viteza maxima 1 minut.Se lasa la rece o jumatate de ora sau o ora timp in care topim la Bain Marie ciocolata caramel si ciocolata neagra simpla cu o fiola esenta de vanilie, 1/2 lingurita de unt alb nesarat si 2 linguri de apa. Blatul cu cacao se desface si se separa o singura foaie mai groasa ce va constitui baza. Blatul se poate face in casa dintr-un aluat subtire exact reteta clasica de pandispan dar cu adaos de cacao si copt in forma rotunda de tort cu margini detasabile.Daca nu se poate cumpara din acelea gata facute si despartite in 3 foi.Se insiropeaza cu apa amestecata cu zahar brun si putina esenta de vanilie.Se scoate crema de la frigider si se amesteca usor cu bucatele din ciocolata neagra cu trufe.Se foloseste cam 3/4 din ciocolata care se taie efectiv patratele mici cu un cutit.Se intinde apoi crema peste blatul insiropat.Deasupra turnam ciocolata topita la Bain Marie si ornam cu aschiute taiate din ciocolata alba cu cereale si din cea neagra cu trufe.Apoi din loc in loc am presarat cate o fraguta din dulceata de fragute

Daca ti-a placut reteta noastra "tort Straciattella Socrella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

epurasha2bb 1

08.04.2010, 16:00

mersi pusikmea!

Corinuta 1

08.04.2010, 19:32

OH MY GOD! sper sa-mi iasa si mie....ca 100% il incerc

epurasha2bb 1

09.04.2010, 09:19

Corina sigur iese ca nu e greu de facut! bafta si sper sa-l vad la retetele tale!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Medovik cu visine si nuca